Pagini

22 iunie 2013

Mukallitzii in 'turneu' - vacanta de vara - Grecia, 2013 reloaded partea I

Am plecat toti Doamne si toti trei in concediu de la Sibiu la Vourvourou, Sithonia, Halkidiki.
Cu masina. Nebunie curata (pentru noi, privind acum in urma cele 48 de ore de drum, noroc cu tableta legata de tetiera scaunului din fata cu snurul de la sutien costum baie la care s-a uitat fie-mea la desene animate - Finding Nemo de vreo 10 ori!- dupa epuizarea resurselor alimentelor interzise: popcorn, sticks=uri, bruschetti etc) cu copilul de 1an si 10luni dupa tine: Sibiu-Bucuresti, Bucuresti-Sofia, Sofia-Vourouvouru ( Halkidiki, Grecia).

                                              Bucuresti, EXPOZITIA "THE HUMAN BODY"

Prima oprire, la sora-mea, in Bucuresti. Cat timp a facut ea un mic babysitting cu pilu' eu m-am dus la muzeul Antipa pt controversata expozitie "The Human Body". Da, aia cu cadavrele unor chinezi inmuiate in nush ce solutie, si "stafidite", "cauciucate" pentru expunere in fata admiratorilor (la milimetru distanta de ei, nefiind inchise in vitrine), in numele stiintei. Controversa? Ale cui sunt corpurile? Au fost de acord oamenii aia sa aiba putzele expuse? Au fost donate de rude sau au fost cumparate? La asta, adaug si ce am simtit eu, si anume frustrare ca erau expuse fie aruncand o minge, fie jucand darts, fie tinandu-se de maini spre amuzamentul copiilor sub 10 ani: "Tati, aia doi au murit dansand! Ha ha!"

De necontestat faptul ca intri mai dezinformat, dar iesi otzar mai destept de acolo. Ceea ce inseamna ca in numele stiintei, la 50lei bilet intrare si 54lei cartea cu poze la iesire, expozitia isi atinge scopul de informare a maselor.
#thehumanbodyexhibitionbucharest definitely worth it!
poza salvata de aici http://www.antipa.ro/categories/55/pages/296


Vezi cu ochii tai cele mai mici oase din corp, cele din ureche, vezi structura unui os, stai nas in nas cu sistemul digestiv si afli ca desi mancarea trece prin esofag in 2-4secunde (mie cand mi-e foame cred ca si sub 1 secunda!), cand ajunge in intestinul gros sta intre 8-10ore acolo, pana la 2-3 zile, vezi si tu unde e situat ficatul, cel mai mare organ intern, te sperii cand vezi un ficat cirozat si juri in gand ca nu mai bei nici pic de alcool, nici.o.da.ta. In plus, cand vezi si organele expuse cu cancer, intr-adevar iti arunci in cutia de la iesire pachetul cu tigari si promiti iar ca nu vei mai fuma niciodata.

Iar cand ajungi la sala cu aparatul reproductiv si vezi cu ochii tai cum arata ovarele, uterul, trompele, iar apoi embrionii expusi de la stadiul de marimea unui bob de fasole pana la un fat de 30 saptamani (ma intreb oare daca erau avorturi facute in China din cauza ca cica nu ai voie sa-ti faci al 2-lea copil daca nu ai bani sa-l platesti?) Te minunezi iar de miracolul crearii vietii si cat de exact este gandit totul pentru asta.

De fapt, cand am vazut si sistemul nervos pe un creier completat de terminatiile nervoase ascunse sub coloana vertebrala expuse pe un alt cadavru, precum si reproducerea impresionanta a sistemului vascular cu cei 145,000km de vase, m-am gandit ca Dumnezeu (in orice forma il intelegem noi) trebuie sa fie un inginer geniu. Si, lasand la o parte socul de a vedea cadavre ca un student la medicina, nu poti sa ramai indiferent la miracolul vietii si minunatia din noi. Bine, faptul ca sunt vreo 7 miliarde de astfel de minunatii pe Glob in afara de tine, ridica semne serioase de intrebare de tip "si, totusi, ce cautam noi aici, ce vor 'astia' de la noi, care e scopul pana la urma?"
Anyway, concluzia, trebuie sa ne respectam corpurile, viata din noi, sa traim sanatos. Cum? Pai cum zicea mosulica cel cocosat la iesire din expo "trebuie sa bei vreo 2 litri de vin rosu pe zi, astia nu stiu nimic".

Asa ca, daca treceti prin Bucuresti pana in 30iunie, merita sa vedeti expozitia, cu conditia sa nu folositi deloc tel mobil ca va cearta cu spume "baiatul de la Respirator" cum s-a recomandat el insusi! 

SOFIA, Bulgaria 
A doua oprire la plecarea din Bucuresti, a doua zi, a fost Sofia. Am ajuns obositi pe la 9:30pm, dar ne-am trezit cand am ajuns sa ne cazam la hotelul Fashion. Ce e asa special? Pai e tot numai in alb si negru, foarte modern, cu design unic se lauda ei. Pe mine ma incanta mult mai mult culoarea si veselia decat modernul, dar nu pot sa neg ca a fost interesant.

In primul rand poti sa inveti copilul 2 culori: alb si negru. Uite, mami, scaunele: spatar negru-sezut alb.Hmm, unde s-a ascuns 'pilu, dupa perdeaua alba sau dupa draperiile negre? Hmm, unde a varsat 'pilu laptele? Pe fata de masa alba sau pe masa neagra lucioasa? Oricum ar fi fost, nu conta, ca laptele devenea parte din decor.

Mancarea la cina a fost excelenta, atat ciorba de perisoare (ce mici erau, cat jumatate ou de prepelita!), cat si puiul marinat la gratar. Si ieftin, 20leva (10eur) 1 ciorba, 1 portie pipet de pui, cu tot cu 2 beri si bacsis. Am zis si noi Merci cum ne-a invatat ospatarul, ca pe bulgareste nici o sansa: ce nu rup bulgarii boaba de engleza, dar ce nu rupem noi, romanii, boaba de rusa, sarba sa ne intelegem un pic cu ei.

In camera de 39eur pe noapte am avut niste mici momente de impresie artistica dupe cum urmeaza: cat de lat era patul, de am putut dormi toti 3 in el fara sa ne mai dea fie-mea picioare-n gura cand se rasucea ca acele de ceasornic intre noi, cat de lipsa era cabina de dus si faceai dus direct pe gresia neagra, in fata wc-lui, iar la piece de resistance geamul din tavan pana jos in podea ce separa dusul de dormitor. Adica da, in loc sa te uiti la tv cand stateai in pat, te uitai la tati care dansa in dus ca la un peste in acvariu. Nu mai vorbim de inhibarea totala cand statea mami pe buda, iar tati ii facea poze prin geam ca sa o enerveze!

#fashionhotelsofiabulgaria definitely worth it! depistati WC-ul! mai multe poze hotel aici http://www.booking.com/hotel/bg/fashion.



 ZOO, Sofia

Ziua trei, vineri, am dus-o pe Mukallita mica la Zoo Sofia, ca doar era la 5 minute cu masina de hotel Fashion. Infiintata in 1888 si intinsa pe 36 hectare (noi am abandonat dupa 2 ore de vizita) se lauda ca adaposteste peste 1000 de animale, 244 de specii. Si zau ca, am vazut acolo specii de nu le-am recunoscut. Desi nemodernizate, custile erau mari si cat mai aproape de mediul lor natural de abia vedeai animalele printre tufe si copaci.

Mukallita Jr s-a distrat de minune! Asta pana a muscat-o de deget cac-cac (ratza de la Quack Quack) ca i-a smuls niste paine din mana.
#sofiazoo great day out
  Iar palaria o port invers ca sa stea pe clama de par!

 Destinatia: Vourvourou, Sithonia, Halkidiki

Plecati la pranz din Sofia, cu vreo 5 opriri pana la destinatie (inclusiv la delicioasa papa de la Happy Grill in apropiere de Kulata, ca de la OMV fie-mea nu mai mananca nimic!) am ajuns vineri la 7:30 seara la destinatie, plecati de miercuri de la 5:30 pm din Sibiu!

Caldurile nu sunt mari, monser, apa e calda, nisipul alb si fin, caracatita la gratar si puiul la rotisor delicioase, pe fie-mea nu o mai pot scoate din apa... Ne revedem cu album foto complet si impresii finale dupa pauza, in 1 iulie! Ti pup, pa-pa!
#beautifulviewvourvourouhotel de la "noi" de pe balcon http://www.thalassokipos.com/photos_en.php

#karidibeach Plaja Karidi

#karidibeach

Un comentariu: