Pagini

27 mai 2013

Mukallita si tziganii gunoieri

Ma-ntrebam azi ce sa va mai scriu, ca asa mi-am propus, sa incerc in fiecare luni sa scriu ceva ca sa treaca biata zi mai usor. Nu-mi venea nimic in neuron. Dar am zis in gandul meu: “las’ ca sigur se intampla si azi ceva, doar le atrag, las Universul sa ma uimeasca.” Si prinsa cu munca am si uitat de blog.

Pana cand la usa noastra de la Baumax ma trezeste din nemurirea sufletului soneria cu lumina rosie “niii-no, niii-no”. Tiptil ma duc la usa pe parchetul scartzaitor si printr-o miscare rapida a capului bag ochiul in vizor (doar doar n-o vedea ala de suna ca nu mai e lumina in vizor si ca se uita cineva dinauntru). 

Dincolo, 2 neni cu un bronz genetic impecabil, unu’ mai tanar, altu’ mai batran. Unu’ cu o vesta reflectorizanta verde psihedelic, altu’ cu o vesta reflectorizanta portocalie ca la poza protv.ro de mai jos cu Romanii’ (pardon, Tziganii) au talent. Tulai si ce talent mai au. Stati ca va zic.


Fara sa deschid usa, intreb: “Da, ce doriti?”
Tanaru’: “Saru’mana, suntem baietii de la Gunoi, stiti am mai venit si de Pasti sa ne dati si noua ceva si nu v-am gasit acasa.” (Si mi-am adus aminte ca si barbatu-mio le deschisese baietilor de la Gunoi mai demult usa si le-a dat o sampanie din aia, la 8lei, recirculata pe la zile de nastere prin familie, de n-o deschide nici Drulea Spataru’ ca o tine sa o dea cadou mai departe. Asa ca am deschis si eu cu incredere!)

Io: “Da, spuneti?”
Tanaru’ parlamentar, tinea niste hartii de 10 lei in mana: “Suntem baietii de la Gunoi, prost platiti, dati-ne si noua acolo ceva, cat aveti, uitati, si ceilalti vecini ne-au dat”

Io, inchizand usa, caut rapid in portofel, (puteti voi ca oameni sa ghiciti ce urmeaza?), am pus mana atza pe-o hartie de 10 lei!

Io, deschizand putin usa, le-o dau, le urez o zi frumoasa, le arat cele 3 galeti de vopsea lavabila nefolosita ce zaceau la usa sa le ducem la gunoi de vreo cateva...zile: “uite, ce bine ca ati venit, ca nu am apucat sa cobor si io galetile astea grele la gunoi.”

Tacere si shoc electric pe astia 2.

Batranu’ isi revine primul si intr-o stare de ebrietate impecabila: “Laseati, ca vi le ducem noi.”

Io, multumesc, ala tanaru ca raia dupa ce le dai, doar stiti, “Da, asa, acum, pentru copiii nostri ceva dulce nu aveti?”

Inchide Mukallito usa, du-te si cauta de dulce in casa ca doar cum sa-i lasi pe copiii gunoierilor fara zahar in vene, constat ca nu aveam niica de niica ca mi le-a pus barba-mio sub embargou, asa ca le dau intr-o punga toate merele si 2 portocale gasite prin frigider.

Deschid iar usa: “Poftiti niste fructe, dulciuri nu avem.” Dupa care, imi aduc eu aminte de pe la scolile inalte din Londra ca comunicarea eficienta se invata cand stii sa vorbesti si cu lordu’ si cu maturatoru’ de pe strada si le zic astora: “Va multumesc ca ajutati cu gunoiul, aveti un job foarte important, ce ne-am face fara dumneavoastra.”

Tacere si shoc electric pe astia 2, Phase II.

Tanaru’, mai istet: “Da, da, ati vazut ca mereu luam la timp gunoiul, facem curat, sunteti multumita de serviciile noastre, nu?”
Si pleaca.

Io, tzantzosha ca un curcan cu gusha-mi pleznind ca ce fapta buna am facut, ii povestesc lu’ barba-mio pe Scaip cum o sa-mi dea mie Universul de 10 ori mai mult inapoi fapta mea cea buna drept rasplata, iar ca sa-mi sara si ochii din orbite de increzaciune ii scriu in germana mea impecabila:

“[10:32:09] Mukallita: Die Menschen von garbage sind zu unsere Haus gekommen.
[10:32:09] Mukallita: Sie sind zum Tur knock-knocken
[10:33:07] Mukallita: und Sie sagt : "wir sind die Menschen von den Garbage, und wann Sie haben ein bischen Geld oder Essen oder Susigkeiten fur unsere Kinder, bitte geben uns."
[10:33:24] Mukallita: "Sind Sie heureuse mit unsere Services?" au spus ei
[10:33:37] Mukallita: "wir taken the garbage on time"
[10:35:23] Mukallita: Ich habe 10 lei gegeben fur dieses Menschen (sie haben die Paint von unsere Tur caraten) und die Orangen und Apfeln in dem Kulshranck".

Raspunsul d-lui Mukallu’:
[10:36:20] asta am inteles eu/ tradus cu google
[10:36:21] “Oamenii de gunoi au venit la casa noastră.
[10:36:22] Trebuie să bat usa
[10:36:23] noi suntem oameni de gunoi, și atunci când aveți un pic de bani sau produse alimentare sau Susigkeiten pentru copiii noștri, vă rugăm să ne dea [10:36:24] Ești Heureuse cu serviciile noastre [10:36:25] am luat gunoi la timp” [10:36:27] “Am 10 de lei acordat pentru acest popor (au vopseaua din caraten nostru uși) și, de asemenea, de portocale și mere în Kulshranck.”
[10:37:59] scrie pe blog cum tre-au fraierit niste tigani cara n-au nici o treaba cu gunoiul, dacat ca poate cauta prin el uneori. aia de la gunoi crezi ca  au timp sa cutreiere ei prin cartiere. E mare tzeapa prin toate orasele.

In clipa aia ca intr-o scena din CSI Miami mi-a venit un flash back cu ce pantofi frumosi si curati, bleu si asa ca din piele intoarsa avea tanaru’ “gunoier”, dar ca sa nu recunosc ca-mi fasaisera margelele de curcan si sa am si ultimul cuvant:
[10:39:59] Mukallita: Da, ba’, da’ macar au carat in puii mei galetile de vopsea de nu le-ai dus TU din 2011 la gunoi de banii aia!”

THE END. A, da, si feritizi-va-ti de astia, ca poate io am scapat de ei ca i-am socat.
A, si ma gasiti acum si pe Fcbk https://www.facebook.com/Mukallita 


THE END 2.

3 comentarii:

  1. Gagico, ai scapat ieftin, sincer. De cand stai tu in cartirul mirifc un stai? nu ai auzit ze urban storis of za gunoieri care bat la usa si cer bani ca iti duc gunoiul? :P. ze nenea administratoru' iti ia bani pentru ze neneii de la gunoi oricum, cand iti factureaza intretinerea. da nu-i nimica, ca ai scapat ieftin. 10 lei si niste fructe contra o postare de blog foarte misto si eliberat casa scarii de galeti.imi place cum scrii, sa nu te opresti! e o "vorba din batrani" : " baga mare!" te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Es tut mir leid für deine Situation, aber das ist der lustigste Beitrag von allen! Und ich bin sehr stolz auf dein Deutsch - auch wenn das gemischt mit Englisch ist! :)) Es ist doch nicht so leicht zu verstehen für die Leute, die kein Deutsch gelernt haben. Und google translate sux :P
    Toller Beitrag, super witzig! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Danke Schon :) Pana si google translate zice de bine "Îmi pare rău pentru situația ta, dar acest lucru este cel mai amuzant postul de toate! Și eu sunt foarte mândru de dvs. german - chiar daca este amestecat cu limba engleză! :)) Nu e atât de ușor de înțeles pentru cei care nu au învățat limba germană. Și Google traduce sux: P
    Mare post, super-amuzant!"

    RăspundețiȘtergere