Pagini

14 noiembrie 2013

Ce facem cu copiii in Sibiu

Ca tot a venit sezonu' rece si ne trezim pe intuneric, adormim pe bezna si nu ne mai vine a face nimic, m-am gandit totusi sa va prezint oferta la capitolul child entertainment, indoors, doar doar va atrage ceva. Noi apropape zilnic "prestam" cate ceva, doar intre 5pm cand plecam de la gradi si 10pm cand facem nani, e mult timp si tare ne mai plictisim in casa.

Profilul nostru este:
- Fetita 2.3 ani;
- nu rezista mai mult de 15-20min pe o activitate, iar asta daca ii place ce face;
- "Gradinita" de L-V intre 09:00 si 17:00;
- Dansuri, Learn English with Music si Teatru de copii in cadrul programului la gradinita;
- Mama prefera doar acele activitati pentru copii unde i se permite sa participe alaturi de fetita, intr-o incercare de a compensa timpul in care nu suntem impreuna.

Mai jos, pe zile, cam ce am aflat noi ca se intampla baby/child wise prin Sibiu, la unele am participat la lectii demo, la unele nu ne incadram ca varsta, la unele suntem deja inscrise contra cost, va scriu mai jos si parerile:

Luni

  • Programul FUNDAMENTAL Fast-Trak-Kids in limba germana de la Fast Track Kids pentru copii intre 5 si 8 ani, de la 17:30 la 18:30, pe Str Amnas nr 1, contact d-na Corina 0741 132 566, a 2-a sedinta saptamanala are loc in zilele de miercuri la aceleasi ore, pret modul/luna 240RON;
  • Tot pentru limba germana, copii mai mari, 3+, neaparat abonati-va la newsletter pentru Kinderprogramme organizat de Centrul Cultural German Sibiu (a.k.a. Deutsches Kulturzentrum Hermannstadt) din str Mitropoliei 16, printr-un e-mail la adresa kultur@kulturzentrum-hermannstadt.ro. Organizeaza gratuit evenimente foarte interesante, inedite, de la Dovlecei luminosi, Monstruleti veseli, citit povesti pana la basme cu actori zbs. cele din Arka Park acum cateva saptamani. Mai multe poze pe pagina lor de Facebook aici
  •  
Marti

  • Daca e marti, e "PLAY"! B-dul Victoriei nr 40, orar si tarife aici ORAR PLAY sau pe pagina de Facebook aici. Aici imi place foarte mult oferta: balet, desen, pian, cor, actorie, chitara, Learn English With Music (tip/pont: vorbiti cu directoarele gradinitelor "voastre" sa va inscrie copiii la English with Music in cadrul gradinitei, unde in loc de 200RON pe abonament de 8 saptamani, platiti 6ron/sedinta/1data/saptamana). La balet fie-mea nu a rezistat prea mult, fiind cea mai mica si refuzand sa urmeze reguli si instructiuni, dar fetitele de la 2.6 ani+ erau foarte dragute in tutuurile roz, tare gratioase si zambarete. 
  • In schimb la atelier pictura intre orele 18:00 si 18:30 (12RON/sedinta sau 120lei abonament de 10) ne place tare tare mult!

    Desenul cu sabloane
  •  Pentru marti, 19 noiembrie 2013, ora 11:00, va recomand neaparat lectia demo gratis de BABY SIGNING organizata tot de Fast Track Kids pentru copilasi intre 6luni si 1.9ani la pachet cu mamicile lor, inscrieri Bianca Candea 0752-855-013. Invatarea limbajului prin semne inainte de a invata sa vorbeasca este o metoda foarte populara ale carei beneficii le-am vazut in Londra pe fetita prietenei mele, chiar merita sa inveti sa te intelegi cu copilul tau inainte ca el sa stie sa spuna ce vrea in cuvinte!
Miercuri
  • Daca e miercuri e "MAGIC TIME"! Loc de joaca Marasti nr 4, in fiecare miercuri de la 18:00 la 20:00, 20 RON/atelier. Ne place place place! Ori ca ne-am jucat cu lutul si am facut barcute in livada cu meri pe timpul verii ori ca am pictat casute, ciupercute, am lipit stelute pe felicitari sau ne-am jucat cu bucatariile si papusile bebelusi din locul de joaca, faptul ca participa si parintii alaturi de copii creeaza o atmosfera super fun, se mai distreaza si copiii astia mari ascunsi in noi, si ce poate fi mai bun decat o dubla socializare: copiii si parintii lor? Pentru ca Event-urile de pe pagina lor de Facebook nu notifica Like-utorii de pagina, cel mai bine sunati-o pe Ana 0748-311-340 ca sa ca confirme in ce consta atelierul saptamanal, mai ales ca se anunta si o colaborare cu Ioana Nechifor pentru frumoasele aranjamente cu flori realizate de copii.

  • Tot miercuri s-a format deja o grupa de dans la STAR KIDS CENTER STAR KIDS on FCBK Str Pescarilor nr 15 (zona Gara), 50lei abonament lunar/1 data pe saptamana, de la 18:30 la 19:30, inscrieri Codruta 0741-188-196. Fie-mea iar distractie mare la lectia demo pe capul ei monser, ca asa ma mai dadea si pe mine bunica la toate cele cand eram mica, dar asteptam sa se formeze si grupa 2, am cerut sa pot ramane si eu cu ea la dansuri, e prea faina muzica, iar cum la club nu mai ies din 914 toamna, de ce sa nu profit?

    Joi


    • Balet la Asociatia PLAY:
    Balet – marti, joi – 16:00-17:00 grupa fete avansate
    • - marti, joi – 17:00-18:00 grupa fete mici
      - marti, joi – 18:00-19:00 grupa fete mici
    • EXPLORERS la FAST TRAK KIDS, detalii program aici , fie intre 10:30 si 12:00, fie intre 17:00 si 18:30, 250RON/luna/cate o sedinta pe saptamana. Am fost la lectie demo si profilul nostru de mai sus nu s-a potrivit programului: la 17:00 tocmai o luasem pe fie-mea de la gradi rupta de foame si obosita, de obicei parintii nu au voie sa ramana cu copiii, am asistat doar la lectia demo, au fost prea multe activitati (pictura, dans, engleza, muzica) asa ca m-am ales cu un overstimulated screaming child. In afara de tabla aceea interactiva cu touch screen mare pe un perete, in rest muzica, pictura, engleza, dans facem si pe-acasa sau prin alte locuri, iar de invatat sa se spele pe maini dupa pictat si inainte de masa cred ca ii invatam si noi gratis pe plozi. M-as fi dus cu drag sambata cu conditia sa pot participa la activitati cu fie-mea.

      Vineri  
      • SORY SIBIU aici pe FCBK  organizeaza Atelier creativ pentru copii - tema acestei săptămâni "Floarea Soarelui",Vă așteptăm să ne jucăm împreună!

        Vineri, 15 noiembrie, ora 16:30
        Sory 3, str. Mitropoliei, nr. 27
        Inscrieri la 0742533236
        Preț 13 lei/copil
      • Tot STAR KIDS CENTER organizeaza vineri, 15 noiembrie, 18:30 demo atelier creatie Orele Ceasornicului Join FCBK Event aici

        Sambata
         
      •  Daca nu ni se inchid usile in nas la loc de joaca "LA PITICI" ca mai rezerva cineva "private event", atunci mai reusim cate o escapada "acvatica" (ca in Sibiu chiar de chiar nu e nici un Aqua Land sau cursuri de inot pentru copii asa mici) fie la Aqua Land Deva, Brasov sau Geoagiu Bai (mai ales ca a falimentat si complexul Ocna Sibiului, acolo la troacele cu apa calda si sarata, la baza de tratament). 
      • Mai sunt ateliere de creatie de la BELLS ACADEMY Tipografilor 20, dar de la 3ani +, nu am fost, dar am vazut ce creatii frumoase au lasat acolo copilasii. Sunt si ei pe FCBK aici unde am observat ca promoveaza Jucariada lui Mos Craciun impreuna cu Magic Hands Studio. "Prietenii de la BellsAcademy Cursuri pregătesc de zor un atelier interactiv pentru pitici, pentru a-i iniţia în tainele limbilor străine într-un mod distractiv dar natural, oferindu-le încredere în puterea lor de comunicare. La Jucăriada lui Moş Crăciun o să aveţi parte de activităţi minunate alături de ei! — with BellsAcademy Cursuri."
      Duminica
      • La biserica...;
      • Sau la atelier creatie STAR KIDS CENTER descriere FCBK aici la MOJO Coffee Shop Xenopol nr 1, orele 11:00-12:30, "La Atelierul de Creație reciclăm și construim - Vaza creponată o sa ne înveselească! Reciclare, socializare, voie bună și distracție - vă invităm duminică la Mojo sa petrecem dimineata impreuna! Informații suplimentare și înscrieri la office@starkidscenter.ro sau 0741188196." 
      •  
         
      Daca mai aflati voi ceva nou, interesant, lasati un Comment mai jos pe articol, sper sa va fie de folos! See you soon in one of the above locations.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu